Sanitarium

Sanitarium

1998 ilmestynyt Sanitarium on yksi erikoisimmista pelimatkoista, joita olen kokenut. Se on, jos ei nyt ihan kauhuklassikko, niin ainakin kulttimaineessa kaikessa outoudessaan. Valitettavasti aika ei tee sille enää oikeutta. Nykyvalossa pahiten kärsii pelin grafiikka ja äänimaailma. Tarinan kulku on kuitenkin yhä yllättävä ja sen tarjoama kokemus tuore.

Koko juttu

The Last Door – Collector's Edition

The Last Door Collector's Edition

Nopeassa aikataulussa joukkorahoituksen turvin kehitetty The Last Door osoittautui hyväksi seikkailupelikokemukseksi. Pidin paljon sen neliosaisesta ensimmäisestä kaudesta, joka on saatavilla kokonaisuudessaan keräilyversiona. Peli kertoo sympaattisen yksinkertaisin keinoin kauhistuttavan tarinan. Inspiraatiota tähän 1800-luvulle sijoittuvaan seikkailuun ovat antaneet kauhukirjallisuuden klassikot kuten Lovecraft ja Maupassant.

Koko juttu

Downfall Redux

Downfall Redux

Viikko sitten ilmestynyt Downfall Redux on paranneltu versio Harvester Gamesin ensimmäisestä pelistä. Se kurottelee kohti studion menestyksekkään kakkosjulkaisun The Cat Ladyn tasoa, kuitenkaan siihen yltämättä. En ole kauhupelien ystävä ja veren ylenpalttinen, itsetarkoituksellinen esiintyminen ei minua kiehdo, mutta peli, jossa liikutaan eri tajunnantiloissa, kiinnostaa kyllä. Myös rumuuden estetiikkaa noudattava grafiikka riitti pelaamisen porkkanaksi.

Koko juttu

The Charnel House Trilogy

The Charnel House Trilogy

Huhtikuussa ilmestynyt kolmiosainen kauhuseikkailupeli The Charnel House Trilogy vie junaan, joka kulkee elämän ja kuoleman rajamailla. Peli on rakentunut aiemmin itsenäisenä ilmestyneen Sepulchren ympärille. Kaksi uutta osaa ovat hyvin erilaisia, myös suhteessa toisiinsa, ja tuloksena on kokonaisuus, josta on vaikea sanoa, onko sen räikeä kollaasimaisuus tarkoituksellista vai epäonnistunut yritys koota jälkikäteen pitempi tarina Sepulchren ympärille.

Koko juttu

The Cat Lady

The Cat Lady

Joulukuussa 2012 ilmestynyt The Cat Lady on masennusta ja itsetuhoisuutta käsittelevä kauhuseikkailupeli. Siinä ollaan sarjamurhaajien jäljillä ja kuolema on jatkuvasti läsnä. Minulle pelikokemus oli sairaalloinen ja kammottava, enkä pystynyt pelaamaan sitä kovin pitkissä rupeamissa. Monet pelaajat ovat kuitenkin kokeneet sen jopa terapeuttiseksi.

Koko juttu

The Black Mirror

The Black Mirror

Vuonna 2003 ilmestynyt, tšekkiläisen Future Gamesin The Black Mirror on ihan pätevä kauhuseikkailu. Se nojaa vahvasti kauhugenrelle tyypillisiin elementteihin sekä tarinan että efektien osalta. Kaikesta näkee, että viisihenkinen tuotantotiimi on todella panostanut tähän projektiin, mutta lopputulos ei ole virheetön eikä omaperäinen.

Koko juttu

Lisää pelejä

 Seuraa
  
 Blogiarkisto
Mitä, kuka?

Julius S, old school -pelaaja Pohjois-Suomen pöheiköstä. Tarinaperustaisten videopelien kohtuu(suuri)kuluttaja, joka liehuttaa mielellään indie-lippua. Motto: Paras peli ei ole se, joka pitää suurinta meteliä, vaan se joka puhuu sinulle.

Pidän myös toista blogia, joka keskittyy interaktiiviseen kirjallisuuteen ja sivuaa siten usein pelejä: Kirjallisen suunnistajan lokikirja

Top-10

(blogin arvio asteikolla 100)

  1. Valhalla and the Lord of Infinity (94)
  2. Neuromancer (92)
  3. Samorost 3 (90)
  4. This War of Mine (86)
  5. Technobabylon (84)
  6. Shadowrun Hong Kong (84)
  7. The Last Door – Collector's Edition (82)
  8. Always Sometimes Monsters (81)
  9. The Dream Machine (81)
  10. Gabriel Knight: Sins of the Fathers – 20th Anniversary Edition (80)

KAIKKI PELIT

Arvion perusteet
Pistemäärä on annettu pelikokemukselle ja pelille kokonaisuutena: se ei ole pelin eri osa-alueiden yhteenlaskettu summa tai keskiarvo. Kaikki blogissa arvioidut pelit ovat pelaamisen arvoisia, muuten ne eivät olisi täällä.

Suositeltu pelimusiikki