Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered (2015)

Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered

Quantic Dream -pelistudion 2005 ilmestyneestä elokuvallisesta toimintaseikkailusta Fahrenheit julkaistiin uusi paranneltu versio Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered vuonna 2015. Pelasin sen pöytäkoneversiota näppäimistö-hiiri-yhdistelmäohjauksella. Siinä on tuki myös peliohjaimille, ja pelistä on olemassa myös konsoliversiot. Tämä kulttimaineeseen yltänyt synkkätunnelmainen murhamysteeri onnistui järkyttämään ja puhuttelemaan minua, vaikka taistelin ja takeltelin turhautuneena ohjauksen kanssa. Tarinan imu oli kova, eikä peliä turhaan sanota yhdeksi sen käsikirjoittaja-ohjaajan David Cagen mestariteoksista.

Koko juttu

Urban Pirate (2016)

Urban Pirate

2016 ilmestyneessä, retro- ja underground-tyylisessä roolipelissä Urban Pirate pääsee tekemään yhteiskunnallista vastarintaa – rikkomaan tabuja, jos niin halutaan nähdä. Siinä varastetaan ja kaivellaan roskiksia ruoan toivossa, spreyataan junia, vallataan taloja omin periaatteellisin oikeuksin ja poltellaan ruohoa. Tavoitteena on selviytyminen kaupunkimaailmassa vailla varsinaista työtä. Hauskaa se oli tiettyyn pisteeseen, mutta päivittäiset rutiinit alkoivat pian jäytämään: varastaminen ei tuntunut missään ja partyt olivat aina samanlaisia.

Koko juttu

This War of Mine (2014)

This War of Mine

Tämä peli tuskin esittelyä ja suositustani kaipaa, mutta eräänlaisen rehellisyyden nimissä nostan sen Samoojaan. Olen käyttänyt pelaamiseen helposti liki 40 tuntia, joista kaksitoista aivan viime aikoina. Vuonna 2014 ilmestynyttä This War of Minea on palkittu ja kehuttu ylenpalttisesti, ja voin itsekin vain todistaa, että se on hyvin koukuttava ja koskettava samaan aikaan. Kesällä 2016 siihen ilmestyi lisäosa The Little Ones. Ajatus lapsista sodan keskellä sai sydämen särkemään jo valmiiksi, ja olin vähällä välttää sen asentamisen.

Koko juttu

DreamBreak (2016)

Dreambreak

Heinäkuun loppupuolella 2016 lmestynyt DreamBreak on dystopia tulevaisuuden Neuvostoliitosta, vaihtoehtoista historiaa siis. Se on venäläisen pelistudion tekemä, ja koin kiusausta tulkita sitä heijastukseksi nykypäivästä. 90-luvun alkupuolella ilmestynyt elokuvamainen tasohyppelypeli Flashback on sen ilmeinen inspiraation lähde. DreamBreak on saanut jokseenkin ristiriitaisia arvioita. Pelinä se on hieman raakile, mutta jos bugeja ei oteta huomioon, oma pelikokemukseni ei ollut ollenkaan huono.

Koko juttu

Valiant Hearts: The Great War (2014)

Valiant Hearts: The Great War

Ensimmäisen maailmansodan Länsirintamalle sijoittuva Valiant Hearts: The Great War katsoo sotaa neljän eri henkilön ja koiran näkökulmasta. Se ei ole sotapeli, vaan sodasta kertova peli. Pulma- ja hiiviskelytehtävien ja enemmän väistelyyn kuin hyökkäämiseen perustuvien toimintajaksojen lomassa seurataan tarinaa siitä, kuinka sota lyö rikki perheitä mutta myös näyttää keskinäisen kiintymyksen voiman.

Koko juttu

Neuromancer (1988)

Neuromancer

Neuromancer on William Gibsonin samannimiseen kyberpunk-romaaniin perustuva, 1988 ilmestynyt seikkailupeli, jossa on myös strategisen toimintapelin piirteitä. Se on hyvin hienostunut ja monitasoinen, eikä vain oman aikansa lapsena. Pelasin VICE-emulaattorilla sen Commodore 64:lle ilmestynyttä versiota.

Koko juttu

Lisää pelejä

 Seuraa
    
 Peliarkisto
Mitä, kuka?

Julius Smed, old school -pelaaja Pohjois-Suomen pöheiköstä. Tarinaperustaisten videopelien kohtuukuluttaja, joka liehuttaa mielellään indie-lippua. Motto: Paras peli ei ole se joka pitää suurinta meteliä, vaan se joka puhuu sinulle.

Pidän myös toista blogia, joka keskittyy interaktiiviseen kirjallisuuteen ja sivuaa siten usein pelejä: Kirjallisen suunnistajan lokikirja

 Uusimpia lokikirjassa
Top-10

Blogin arvio asteikolla 100

  1. Valhalla and the Lord of Infinity (94)
  2. Neuromancer (92)
  3. Samorost 3 (90)
  4. The Secret of Monkey Island (88)
  5. This War of Mine (86)
  6. Technobabylon (84)
  7. Shadowrun Hong Kong (84)
  8. The Sexy Brutale (83)
  9. The Last Door – Collector's Edition (82)
  10. Always Sometimes Monsters (81)

KAIKKI PELIT

Arvion perusteet
Pistemäärä on annettu pelikokemukselle ja pelille kokonaisuutena: se ei ole pelin eri osa-alueiden yhteenlaskettu summa tai keskiarvo. Kaikki blogissa arvioidut pelit ovat pelaamisen arvoisia, muuten ne eivät olisi täällä.

Pelialustana
  • Lenovo Legion T5 26AMR5 - AMD Ryzen 5 5600G - NVIDIA GeForce RTX 3060 12 Gt - Windows 11
  • Apple Mac Mini M2 Pro - macOS Sonoma
  • Retro Games The A500 Mini
  • VICE-emulaattorit
  • Satunnaisemmin myös muut emulaattorit
5 minuutin online-pelejä
Shepherd
Aztec Challenge
Mingle
Suositeltu pelimusiikki