Titanic: Adventure Out of Time

Titanic: Adventure Out of Time

1996 ilmestynyt Titanic: Adventure Out of Time ennakoi mukavasti seuraavan vuoden Titanic-menestyselokuvaa ja myi hyvin sen siivellä. Reilu viikko sitten, loppuvuodesta 2017 se ilmestyi nykyaikaisille Windows-tietokoneille – virallisesti, täytyy lisätä, sillä peliä on ollut saatavilla virheellisesti oletettuna abandonwarena. Tietoisuus laivan vääjäämättömästä uppoamisesta luo tähän seikkailupeliin erityisen jännitteen. Neliosainen päätehtävä, sivutehtävät ja lukuisat henkilöhahmot tekevät siitä melko kompleksisen, ja suunnistaminen pitkässä ja monikerroksisessa laivassa on haastavaa. Asetelmallisesti ja ajankohdaltaan se toi minulla heti mieleen The Last Expressin, enkä voinut olla vertaamatta näitä kahta peliä keskenään.

Koko juttu

Déjà Vu: A Nightmare Comes True

Deja Vu 1

1985 Macintosh-tietokoneelle ilmestynyt Déjà Vu on point-and-click-seikkailujen edelläkävijä. Pelin käyttöliittymä vastaa tietokoneen graafista käyttöjärjestelmää useine erillisine ikkunoineen ja ikoneineen, ja pelissä toimitaan hiirtä klikkailemalla ja raahaamalla ja pudottamalla esineitä. Äkkipäätä se voi kuulostaa kömpelöltä ja tuntua aluksi hieman hämmentävältä, mutta tämä MacVentures-pelisarjan esikoinen toimii yllättävän hyvin ja johdonmukaisesti. Kyse on historiallisesti merkittävästä ja hyvin suunnitellusta pelistä.

Koko juttu

The Last Express

The Last Express

1997 ilmestynyt The Last Express on aivan erityinen seikkailupeli. Siinä on useita poikkeuksellisia elementtejä, joiden yhteisvaikutuksesta syntyy kiehtova ja mieleenpainuva pelikokemus. Pelikonventioiden rikkominen on kuitenkin aina riski. Toiset pelaajat ylistävät The Last Expressiä, toiset se on turhauttanut. Itse koin, että piti nähdä tietyn kynnyksen yli kyetäkseen arvostamaan sitä.

Koko juttu

Lisää pelejä

 Seuraa
  
 Peliarkisto
Mitä, kuka?

Julius S, old school -pelaaja Pohjois-Suomen pöheiköstä. Tarinaperustaisten videopelien kohtuukuluttaja, joka liehuttaa mielellään indie-lippua. Motto: Paras peli ei ole se, joka pitää suurinta meteliä, vaan se joka puhuu sinulle.

Pidän myös toista blogia, joka keskittyy interaktiiviseen kirjallisuuteen ja sivuaa siten usein pelejä: Kirjallisen suunnistajan lokikirja

Top-10

Blogin arvio asteikolla 100

 1. Valhalla and the Lord of Infinity (94)
 2. Neuromancer (92)
 3. Samorost 3 (90)
 4. This War of Mine (86)
 5. Technobabylon (84)
 6. Shadowrun Hong Kong (84)
 7. The Last Door – Collector's Edition (82)
 8. Always Sometimes Monsters (81)
 9. The Dream Machine (81)
 10. Gabriel Knight: Sins of the Fathers – 20th Anniversary Edition (80)

KAIKKI PELIT

Arvion perusteet
Pistemäärä on annettu pelikokemukselle ja pelille kokonaisuutena: se ei ole pelin eri osa-alueiden yhteenlaskettu summa tai keskiarvo. Kaikki blogissa arvioidut pelit ovat pelaamisen arvoisia, muuten ne eivät olisi täällä.


Seuraavana pelijonossa
 • Apocalipsis: Wormwood Edition
 • Space Pilgrim 1–4
 • Minit

Odotan valmistumista:

 • Code 7
 • Foxtail
 • Kentucky Route Zero
 • Void & Meddler